W sobotę 20 sierpnia 2022 r. w Dobrym Mieście odbył się piknik z PRODUKTEM POLSKIM, który był połączony z Bitwą Regionów, reprezentowaną  przez Koła Gospodyń Wiejskich z powiatów olsztyńskiego i nidzickiego. Kulinarne wydarzenie niewątpliwie wzbogacił II Warmiński Turniej Rycerski, w którym wzięli również łucznicy z 34. Chorągwi Komturii i Miasta Szczytno. 

Otwarcia wydarzenia dokonali zaproszeni goście honorowi: Iwona Arent – Poseł na Sejm RP, Artur Henryk Chojecki – Wojewoda Warmińsko-Mazurski, Jarosław Kowalski – Burmistrz Dobrego Miasta oraz Jacek Pawlik – Zastępcą Dyrektora Oddziału Terenowego KOWR w Olsztynie. 

Wśród zaproszonych gości sobotniego wydarzenia w Dobrym Mieście byli również: Paweł Warot – Dyrektor Oddziału IPN, Andrzej Abako – Starosta Olsztyński, Henryk Żuchowski – Dyrektor Oddziału Regionalnego KRUS w Olsztynie, Wiesław Domian – Prezes Zarządu Warmińsko-Mazurskiego Związku Kółek i Organizacji Rolniczych oraz Mieczysław Włos – Zastępca Dyrektora Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Regionalnego ARiMR.

Nad kulinarnym konkursem czuwała specjalna Komisja, w składzie: Wioletta Rutkowska – Przewodniczący, Jolanta Urbanek – Zastępca Przewodniczącego oraz Brygida Małeć – Członek. Zwyciężyły następujące KGW:

I miejsce – KGW w Bartołtach Wielkich – Węgorz w sosie koperkowym,

II miejsce – KGW Jesionowianki – Ziemniak warmiński faszerowany mięsem, opatulony boczkiem z sosem borowikowym podawany z kiszoną kapustą,

III miejsce – KGW „Przyjaciele Zimnej Wody” – Gulasz z sarniny „Czekoladowa sarna”.